Waar verwijst Yogirya® naar?

Yogi: verwijst naar iemand die yoga doet – Girya betekent kettlebell in het Russisch.

Wat is Yogirya?

Yogirya® is een les van 45 minuten, waarin het trainen van balans, flexibiliteit en coördinatie plaatsvindt tijdens de Zonnegroeten, Power Yoga en Yin Yoga. Dit wordt afgewisseld met het trainen van kracht-uithoudingsvermogen en snelheid tijdens de Tabata’s, met als afsluiting een stukje Mindfulness.

Hoe ziet een Yogirya sessie eruit?

Tijdens de warming-up worden rustige bewegingen uitgevoerd om de hartslag omhoog te brengen. Daarna volgen de zonnegroeten, waarin een bepaalde serie van yoga (gerelateerde) oefeningen herhaalt worden. Als laatste worden er power yoga (gerelateerde) oefeningen uitgevoerd om voornamelijk de benen, balans en buik/core te versterken.

Nadat we goed warm zijn starten de 5 tabata nummers, waarbij een oefening met de kettlebell wordt afgewisseld met een lichaamsgewicht oefening. Één nummer bestaat uit 8 rondes van 20 seconden werken en 20 seconden rust, waarin de 2 oefeningen telkens worden afgewisseld. Dit zorgt voor een optimaal calorie verbruik, maar ook voor het verbeteren van kracht, balans en het uithoudingsvermogen. Het voordeel van de tabata’s is dat iedereen zelf bepaalt hoeveel herhalingen er worden gemaakt in elke ronde van 20 seconden.

Na de tabata’s is het tijd voor ontspanning en relaxatie. Tijdens de cooling-down wordt de hartslag weer terug omlaag gebracht. Er worden eerst yin yoga (gerelateerde) oefeningen uitgevoerd om de spieren die in de les gebruikt zijn weer volledig te ontspannen. Om de les uiteindelijk volledig ontspannen af te sluiten vindt er mindfulness plaats. Tijdens de mindfulness wordt het lichaam fysiek en mentaal volledig tot rust gebracht, zodat je ontspannen de les afsluit.

Het Yogirya team

TIM
Yogirya® Master​

- Fitnesstrainer A
- NASM Personal trainer
- Bootcamp trainer
- Bodycombat & Bodypump instructeur Lesmills
- Fysiotherapeut in opleiding

JOHN
Yogirya® organisatie/ondersteuning

Ondernemer/manager/directeur;
- Life Style Vitae leefstijlclub
- EFAA opleidingen (voorheen AFN)
- EFAA/Nieuwe Gezondheid netwerk

En verder;
- Leefstijl- en vitaliteitcoach
- Docent Leefstijl- en vitaliteit coach opleiding
- Auteur ‘Bewegen als medicijn, hoe doe je dat?’ en ‘Voeding als medicijn, hoe doe je dat?’
- Auteur ‘Weerstand Optimalisatie programma’

JORDY
Yogirya® Master

- Fitnesstrainer A
- NASM Personal trainer
- Yogirya instructeur
- Sportkundige in opleiding
- Salesmedewerker EFAA opleidingen

Yogirya komt oorspronkelijk vanuit België en is bedacht door Niki Hendrikx. Vanaf april is het overgenomen door EFAA B.V. weert en zijn de eigenaren Tim van Heel, John van Heel & Jordy van Bolderen. Tim en Jordy zijn de master trainers en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de choreografie en muziek, het geven van de opleidingen en deels verantwoordelijk voor de service. John is verantwoordelijk voor het projectmanagement, de communicatie en ontwikkeling van campagnes.

Word Sterker

Het doel van de kettlebell oefeningen in de tabata is om de spieren te versterken. Hierdoor zal je metabolisme (stofwisselingsnelheid) worden verhoogd.

word SLANKER

In één les verbrand je tot 600 Kcal. De High Intensity Interval Training zorgt ervoor dat de verbranding hoog ligt en dat je conditioneel wordt uitgedaagd.

HAVE Fun

Yogirya is de ideale combinatie van plezier maken en trainen. Op een leuke uitdagende manier is de les toegankelijk voor iedereen!

BURN

De HIIT laat je hart sneller kloppen. Tijdens het intensieve gedeelte van de les zul je in 20 minuten meer zweten dan ooit tevoren. Het is een geweldige manier om je uithoudingsvermogen, spierkracht, snelheid en coördinatie te trainen in een korte tijd.

RELAX

Iedere sessie vindt er een opwarming plaats door Power Yoga. Na de intensieve HIIT zal de sessie worden afgesloten met Yin yoga en mindfulness om de les ontspannend en relax af te sluiten.

WORD INSTRUCTEUR

Elke sessie wordt gegeven door een gekwalificeerde Yogirya instructeur die in het bezit is van een officieel Yogirya certificaat. Wil je een Yogirya instructeur worden?! Klik hier!

onze foto's

HEB je NOG VRAGEN?

info@yogirya.com

Of je kan bellen naar +31 495 533229